Confetti & Streamers Kopen?

Opzoek naar confetti? Welke confetti heb je dan nodig? Is het voor een confetti kanon? of moet het langzaam naar beneden komen? In deze categorie zijn meerdere opties mogelijk. Ook hierin is een bepaalde verdeling denkbaar. Zo zijn er namelijk confettibuizen en losse 1 kg confetti zakken te koop. Het grote verschil hierin is de hoeveelheid confetti. In een confettibuis zit minder confetti dan in een 1kg bulk zak. Hier onder zie je 4 verschillende soorten verbruiksartikelen. Een bulkzak met confetti, een bulkzak met speciale confetti en twee buizen waarvan 1 voor een electric canon en een handheld. Deze buizen zijn beiden geschikt voor een confetti kanon. Al onze machines verbruiken verschillende soorten confetti buizen of zakken. Het is dus belangrijk dat je goed leest bij welke machine welke confetti hoort zodat je niet de verkeerde koopt. Weet jij dit nog niet? Neem dan contact met ons op of lees verder op deze pagina om alles over streamers & confetti te weten te komen. 

Zoek jouw favorieten product in onze shop!

Club evenement
Special Effects voor een prijsuitreiking door RentFX

Waarom confetti tof is!?

Confetti wordt op een hoop verschillende plekken en met een hoop verschillende doeleinden gebruikt. Het meest verhuren wij onze confetti machines aan festivallen en clubs die veel confetti willen schieten op hun feesten. Dit vooral omdat Confetti een echt WOW effect geeft en de sfeer naar een next level kan brengen. Een verassing is het natuurlijk altijd maar wanneer alle confetti vervolgens langzaam naar beneden dwarrelt is het echt een magisch effect in elke club en op elk festival terrein. Ook kun je confetti op een hoop andere plekken inzetten. Denk bijvoorbeeld aan de opening van een winkel, een nieuw bedrijfspand of een 10 jarig bestaan van de plaatselijke ijsboer. Confetti zal altijd een lach op je gezicht brengen, zelfs onze eigen medewerkers kunnen er maar geen genoeg van krijgen. 

ADE Olivier heldens

Wat is het verschil tussen confetti & streamers?

Er zijn twee varianten, confetti en streamers. Confetti zijn de rechthoekige snippers en streamers zijn de slierten. Grofweg kan je zeggen dat de confetti meer rotzooi geeft door meerdere kleine rechthoekige snippers en dat de streamers een grotere afstand afleggen. Welke variant je koopt maakt geen verschil voor het milieu, behalve dat je streamers wat makkelijker kan opruimen als je dat zou willen.

Behalve het verschil in vorm is er ook een verschil in materiaal mogelijk. Zo heb je de papieren variant en de metallic (glitter) variant. Hier is een belangrijk verschil als je op het milieu wilt letten. De papieren variant is namelijk milieu afbreekbaar en de metallic variant niet. Zo kan de papieren confetti vergeleken worden met een bananenschil en is de metallic variant eerder een plastic flesje. Hierdoor is het niet/minder erg als de papieren confetti of papieren streamers in de gracht belanden. Dit zal namelijk vanzelf afgebroken worden. Bij de metallic confetti of metallic streamers is dit niet het geval. Bij ons kan je zowel papieren confetti of streamers als metallic confetti of streamers kopen, echter verkopen wij voor buitengebruik alleen de papieren variant.

Voor- & nadelen van confetti / streamers

Meest verkochte kleuren confetti!

Referenties

Blijf op de hoogte van ...

Het laatste nieuws over confetti krijgen? Schrijf je dan gratis is voor de nieuwsbiref. 

Geeft confetti af?

De kans dat confetti afgeeft is helaas altijd aanwezig.. Confetti geeft af wanneer confetti nat wordt, let hier dus goed op! Confetti wordt opgebouwd uit wit papier, vervolgens worden hier chemicaliën aan toegevoegd. In feite geeft confetti inkt af en zal je dus inktvlekken krijgen wanneer confetti nat wordt. Concreet betekent dit dat een combinatie van een vochtige vloer en confetti niet aan te raden is! Wel bieden wij de oplossing om biologisch afbreekbare confetti aan te bieden, welke de eigenschap heeft om op te lossen als dit nat wordt. Lees altijd aandachtig de aanwijzingen op de confettiverpakking! Wij adviseren en leveren graag de juiste confetti voor jouw evenement die geen schade aan het milieu achterlaat en vrijwel geen vlekken achterlaat.

Is confetti brandbaar?

Wij werken uitsluitend met professionele confetti canons en bulkzakken die geïmpregneerd zijn. Dit houdt in dat al onze confetti brandvertragend is. Confetti is papier, en papier kan uiteraard branden. Confetti afschieten richting vuur is dan ook nooit verstandig. Doordat onze confetti is geïmpregneerd zal het niet snel in brand vliegen, waardoor een eventueel vuurtje zich via de confetti niet makkelijk zal verspreiden.
Let op: lees altijd de instructies en eventuele waarschuwingen op de verpakking van de confetti.

Hoe gebruik je een confetti kanon op een veilige manier?

Een confettishooter of handheld shooter bij goed gebruik geen gevaar op te leveren. Wat is dan goed gebruik? Vanzelfsprekend richt je een confettikanon niet op mensen en dieren. Uit de confetti shooter komen maar alleen papiersnippers, met een flinke kracht (hoge luchtdruk). De beste schiet-richting van een shooter is daarom schuin naar boven. Let erop dat je de confetti kanon goed vasthoud en niet verkeerd om, richting jezelf! Steek ook een elektrische shooter niet verkeerd om in het apparaat, om te voorkomen dat de confettibuis in het plafond schiet. 

Reikwijdte van de diverse confetti buizen

CONFETTI KANON - 28 CENTIMETER

Het confetti kanon van 28 centimeter is alleen verkrijgbaar in de handmatige vorm en is vooral bedoeld voor kleinere ruimtes. Denk hierbij aan kroegjes, thuisgebruik, cafétjes, enzovoort. Het confetti kanon is gevuld met rechthoekige confetti in de papieren variant of metallic variant. De streamer shooters starten vanaf 50cm. Streamer kanonnen zijn dus niet in 28cm verkrijgbaar. Dit confetti kanon is ongeveer gevuld met 60 á 60 gram confetti en schiet tussen de 4 en 6 meter ver.

CONFETTI KANON - 50 CENTIMETER

Het confetti kanon van 50 centimeter is zowel verkrijgbaar in de handmatige versie als in de elektrische versie. Voor het elektrische confetti kanon is wel hardware nodig. Dit confetti kanon is bedoeld voor wat grotere ruimtes zoals feestzalen en clubs. De inhoud van het confetti kanon bestaat uit confetti of streamers in de papieren variant of metallic variant. Dit confetti kanon is ongeveer gevuld met 70 á 100 gram confetti en schiet tussen de 8 en 10 meter ver.

CONFETTI KANON - 80 CENTIMETER

Het confetti kanon van 80 centimeter is zowel verkrijgbaar in de handmatige versie als in de elektrische versie. De hardware die hiervoor nodig is, is apart verkrijgbaar. Dit confetti kanon is vooral bedoeld voor grote ruimtes of buitenevenementen. Denk hierbij aan grote festivalzalen en outdoor festivalterreinen. Dit confetti kanon is zowel gevuld met confetti als met streamers. Dit confetti kanon is ongeveer gevuld met 150 á 200 gram confetti en schiet tussen de 15 en 20 meter ver.

Hoe schiet ik confetti af?

Handheld-shooter

De eenvoudigste. Zo’n eenmalig te gebruiken buis houd je in je hand. Zodra je aan de onderkant van de buis met een draaibeweging het zegel verbreekt, blaast een stikstofpatroon de confetti weg. Voor een gemiddelde toepassing is dit de beste oplossing. 

Elektrische shooters

Goed voor grotere shows. Ook dit is een eenmalig te gebruiken buis, maar hij wordt elektrisch geactiveerd door een speciaal basisstation. Hier steek je zo’n elektrisch confetti-kanon in. Zo gauw er stroom op het apparaat komt (bijvoorbeeld via een externe stroomschakelaar), wordt de confetti afgeschoten.

Ventilator-systeem

Deze vul je zelf met confetti. Je krijgt dankzij de ingebouwde blower geen plotselinge knal, maar een gelijkmatige regen van confetti. Dit effect wordt vaak gebruik met Swirl fans of confetti blowers. 

CO2-shooter

Ook deze machine vul je zelf met confetti. Je moet hem echter ook aansluiten op een CO2-gasfles. Een groots effect, dit effect aanbevolen voor professionals!