Sparkular & koud vuur huren

Wil jij een sparkular huren? Onze Sparkulars zijn een soort vuurwerkfonteinen die werken op basis van Spark FX poeder. Dit poeder geeft een soort sterretjes effect. Deze fonteinen zijn ideaal voor gebruik binnen en buiten. Het grote verschil tussen de stage flame, flamaniac en Sparkular is dat de Sparkular niet werkt op brandbare middelen. Ondanks dat het effect er uit ziet alsof het warm en brandbaar is, is dit het niet. Het effect is koud en je kan zelfs je hand in de fontein houden zonder dat er iets gebeurt. Er zijn verschillende soorten vuurwerk effecten van verschillende merken. Zo heb je de Sparkular van het merk Showven, maar bijvoorbeeld ook de Sparxtar van het merk MagicFX. Wij gebruiken de Sparkulars van Showven omdat zij een breed assortiment vuurwerkfonteinen hebben, waar MagicFX op dit moment enkel één variant kent. Wij beschikken over 5 verschillende Sparkulars. De Sparkular, Sparkular Mini, Cyclone, Triple en de Sparkular Fall. Wat het verschil is tussen deze 5 fonteinen kun je allemaal lezen door op onderstaande knop te klikken. 

Sparkular effect op je festival
C&A 2018 Sparkular effect

Vuurwerk/ Vuur zonder vergunning!?

De Sparkular creëert een uniek vuurwerkfontein tussen de 2 en 5 meter hoog, afhankelijk van de machine. Het reservoir aan de bovenkant van de machine vul je met het speciale Spark FX poeder. Met 200 gram kun je al 10 minuten lang vonken creëren. Je sluit de machine aan op stroom en een DMX-signaal. Hierdoor kun je ze eenvoudig via een lichttafel aansturen of via de bijbehorende DMX-controller. De sparkulars hebben ongeveer 3 tot 5 minuten nodig om op te warmen. Sparkulars dien je op te laden middels pasjes. Wij leveren onze machines standaard opgeladen af en kun je dan 25 minuten gebruiken. Mocht je het effect langer willen gebruiken dan kun je dit vooraf aangeven bij ons. 

Sparkular effect op je feest

Om het makkelijk en overzichtelijk te houden werken we met één verhuur webshop, namelijk lichtgeluidhuren.nl. Via onze webshop reserveer je makkelijk al onze FX producten en verbruiksartikelen. Hulp nodig? Neem dan contact met ons op!

Een greep uit het assortiment

Blijf op de hoogte van ...

Wil jij alles te weten komen over dit ‘koude’ vuur? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Sparkular poeder kopen

Dus je gaat een Sparkular huren, een Sparkular heeft natuurlijk vulling nodig om te kunnen werken! Onze Sparkulars gebruiken twee verschillende soorten poeder. Wij beschikken over medium en large korrels. Het verschil tussen deze korrels is dat de large korrels wat langer branden. Mede hierdoor kunnen de korrels hoger gespoten worden door de Sparkular. Hier onder zie je een schema waar op te zien is welke korrels gebruikt worden door verschillende machines. Het fontein effect valt op hoogte en dichtheid/dikte in te stellen. Dit heeft effect op de hoeveelheid korrels die verbruikt wordt. Wanneer je het effect hoger en/of dikker maakt zul je meer korrels verbruiken. Dit zijn instellingen waar je zeker rekening mee moet houden wanneer je een Sparkular gaat huren, je wilt natuurlijk niet te weinig poeder mee hebben.